1 - PEKMEZLİ ÖKSÜRÜK ŞURUBU
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tarçın
5 tatlı kaşığı köy pekmezi
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi cam bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günde 3 kaşık kullanın. Üstüne hemen su içmeyin ve biraz boğazınızı yakmasına izin verin. Çok sulu olmayacak, kıvamı aynen fotoğraftaki gibi biraz yoğun olmalı. Kendinizi daha iyi hissedecekseniz ilaç şisesine de koyabilirsiniz:)
2 - BALLI ÖKSÜRÜK ŞURUBU
Malzemeler
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tarçın
5-6 adet karanfil
1 limon suyu 5 tatlı kaşığı doğal bal
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi can bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günde 3-4 kaşık kullanın. Boğazınızda gıcık varsa bal gıcığı daha da artırabilir. O nedenle özellikle yatmaya yakın tüketmeyin.
3 - KARA TURP VE BALLI ÖKSÜRÜK ŞURUBU
Malzemeler
1 adet kara turp
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 yemek kaşığı doğal bal
Hazırlanışı
Turpun içini bıçakla oyun ve altına bir kaç tane küçük delik açın. Bir bardağın üzerine oturtun ve içine bal ve toz zencefili ekleyip kapağını kapatın. Bu şekilde bir gün bekletin ve bardağın içine akan karışımı tüketin. Altını delmeden de çukurun içinde kalan karışımı bir kaba alabilir ve günde 3 kaşık tüketebilirsiniz.
Yazının tamamı: www.hurriyetaile.com/yazarlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder