TAM BUĞDAY EKMEĞİ
Malzemeler:
3 su bardağı tam buğday unu,
1 tatlı şakığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 pkt instant maya,
1 su bardağı + 2 parmak kadar daha ılık su
Yapılışı:
Genişçe bir kabın içine un, şeker, tuz, maya ve ılık suyu ekleyip
Genişçe bir kabın içine un, şeker, tuz, maya ve ılık suyu ekleyip
yavaş yavaş yoğuralım.
Homojen ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Kabın üzerine kapak kapatıp yaklaşık 20 dk kadar bekletelim.
Dinlenen hamuru elimizi unlayarak alıp somun şeklini vererek un
serptiğimiz tepsimize yerleştirelim.
Bu aşamada isterseniz 2'ye bölebilirsiniz hamurunuzu.
Üstünü bıçakla kesik atalım.
Önceden 180 'C ye ayarladığımız fırında yaklaşık 35-40 dk kadar
kontrollü pişirelim.
Pişen ekmeklerimizi fırından çıktıktan hemen sonra üzerini temiz
bir mutfak örtüsü ile örtelim.
Afiyet Olsun...
Afiyet Olsun...
http://fatoscatadlar.blogspot.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder