Aslan Sütü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1-2 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı incecik çekilmiş fındık
Yarım su bardağı Hindistan cevizi ( isteğe bağlı )
Üzeri için tarçın, fındık
Aslan Sütü Tatlısı Nasıl Yapılır?
Şehriyeyi biraz yağda kavurup kenara alalım.
Bu arada tencereye sütü, unu, şekeri ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten sonra vanilyayı ve kırılmış fındıkları ilave edelim. Şehriyeleri de koyup karıştıralım.
Kare borcamı suyla ıslatıp, fazla suyunu alalım. Tatlımızı boşaltalım. Islatmamızın nedeni kaptan tatlıyı kolayca çıkartabilmek. Dört saat buzdolabında dinlenmeye alın. Sonra dilim yapıp üzerini istediğiniz gibi süsleyerek tatlının servisini yapabiliriz. Afiyet olsun
Kaynak: Tariflimutfak Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder