13 Aralık 2020 Pazar

Garam Masala (Hint Baharatı) Nasıl Yapılır?

archanaskitchen.com

Yemeklerinizin Lezzetine Seviye Atlatır: Garam Masala (Hint Baharatı) Nasıl Yapılır?



Bir yemeğin lezzet serüveni içine konan malzemelerle başlar. Malzemelerin kalitesinin, tazeliğinin yanında içine konan baharatların desteği de oldukça mühim. Ülkemizde baharatlı yemekler çoğunlukta değil pek. Ancak o farklı ve çok lezzetli yemekleriyle tanıdığımız Hint mutfağının en sevilen malzemesi baharatlar. Misler gibi kokan, her biri ayrı bir lezzet öğesi olan baharatları birlikte kullanmayı da çok seviyorlar. Çok baharatı birlikte bir yemekte kullanmanın en güzel yöntemi ise baharat karışımları hazırlamak.

Hint mutfağında hemen hemen tüm yemeklerin içerisine giren şahane bir baharat karışımı var. İsmini bilenler, lezzetini tatmış ve ülkemizde bulamamış olanlar ya da bu lezzeti hemen denemek isteyenler... Hadi gelin! Bugün evlerimizde garam masala diğer adıyla Hint baharatı hazırlayalım.

Garam Masala (Hint baharatı) nasıl yapılır?

Garam masala, Hint mutfağında özellikle et yemeklerinde kullanılan bir çeşit baharat karışımı. Bu baharat karışımı sadece et yemeklerinde değil, çorbalarda, hamur işlerinde, fırında pişirmek istediğiniz sebzelerde ya da tencerede pişen sebze yemeklerinize çeşni niyetine ilave edebilirsiniz. Hazırlamak için baharat listesi geliyor! 

1 küçük boy garam masala (Hint baharatı) için:

  • 4 yemek kaşığı kişniş tohumu
  • 4 yemek kaşığı kimyon tohumu (tane kimyon)
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 7 adet kakule
  • 2 adet defne yaprağı
  • 6-7 adet karanfil
  • 1 adet kurutulmuş küçük acı biber
  • 2-3 cm uzunluğunda çubuk tarçın
  • 1 adet yıldız anason
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 2 çay kaşığı rezene tohumu
  • Tüm baharatları bir tavanın içerisine alın. En kısık ateşte baharatların hafif kokuları çıkana kadar 3-4 dakika kadar kavurun. Ardından blendera ya da varsa baharat öğütücüsüne aktarın. Tüm baharatlar karışıp toz hale gelene kadar karıştırma işlemine devam edin. Hepsi toz haline gelince tel süzgeçten geçirip eleyin ve bir kavanoza aktarın.

    archanaskitchen.com

    archanaskitchen.com

    Hazırladığınız bu karışımını kırmızı et ya da beyaz et (özellikle tavuk ve hindi eti) marinasyonlarında ve pişirme aşamalarında kullanabilirsiniz. Fırında pişirmek istediğiniz sebzelerinizin üzerine gezdirip baharatlı enfes lezzetler elde edebilirsiniz. Hamur işlerinize de özellikle tuzlu ve baharatlı hamur işlerine zeytinyağı ile birlikte karıştırarak ilave edebilirsiniz. Baharatlarınızı güneş almayan bir yerde, ağzı kapalı bir kavanozun içerisinde saklayabilirsiniz. Uygun saklama koşulları sağlandığı müddetçe baharatlarınız bozulmayacaktır. Şimdiden ellerinize sağlık.

    KAYNAK: Garam Masala (Hint Baharatı) Nasıl Yapılır? - Yemek.com

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Okuyucunun Dikkatine

    Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
    GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

    Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

    40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

      SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...