Toz Şeker(1 Dolu Su Bardağı)
Sıvı Yağ(2 Yemek Kaşığı)
Su(1 Su Bardağı)
Cin Mısır(50 Gram)
ADIM 1
Mısırları patlatacağımız tencereye yağı dökelim ve birkaç tane mısır tanesini tencereye atalım.
ADIM 2
Mısırlar patlayınca tüm mısırları ekleme vakti gelmiş demektir. Mısırların tamamını tencereye ekleyip kapağını hemen kapatalım ve arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatalım. O sırada ayrı bir tencereye toz şeker ve suyu koyalım.
ADIM 3
Orta ateşte toz şeker köpürünceye kadar pişirip karameli hazırlayalım.
ADIM 4
Mısırlar pişince karamelimiz de hazır olduğunda karameli mısırların üzerine döküp karıştıralım ve servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder