Rocher Tarifi
Rochers Fransızca’da kayalar anlamına gelir. Bu tarif, düzgün olmayan ve engebeli görüntüsü sebebiyle literatürde bu isimle anılır.
Malzemeler:
- 280 gr file badem
- 60 gr pudra şekeri
- 2 çay kaşığı su
- 500 gr bitter kuvertür çikolata
Hazırlanışı:
- Fırını 150 derece’ye ayarlayın.
- File bademleri pudra şekeri ve su ile karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
- Bademler kızarana kadar 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
- Temperlenmiş bitter kuvertür çikolata ile bademleri karıştırın.
- Yağlı kağıt üzerine kaşık ile parçalar dökün.
- Oda ısısında soğuduktan sonra yağlı kağıttan ayırarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder