Artık pişmiş patates kullanmak mümkündür, ancak kullanırsanız, patates kabuklarını ortada ısıtmak için fırında 5-10 dakika ısıtmaya değer. Bu, yumurta akının fırına geri döndüğünde daha hızlı pişmesine yardımcı olacaktır.
Kabuktan çok fazla patates çıkarma, hala patates tadı almak istiyorsun.
Bu şekilde pişirildiğinde, yumurta, peynir ve patates birlikte pişer, tatlar karışır, bu nedenle yumurta akı daha kabarıktır (katı bir yumru olmaktan ziyade).
Ekstra lezzetli bir görünüm için, sonuna serpmek için doğranmış pastırma ve soğanlardan biraz ayırın.
İşte kahvaltıda yumurta pişirmek için ihtiyacınız olan şey:
Malzemeler
- 3 büyük fırın patates
- 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- 8 pastırma,
- Küçük demet yeşil soğan
- 3 yumurta
- Bir tutam tuz ve karabiber
Adım adım ipuçları hazırlama:
- Fırını önceden 400f'ye ısıtın. Patatesleri birkaç kez çatalla delin ve fırına yerleştirin. Boyunca pişene kadar 60-90 dakika (patateslerin büyüklüğüne bağlı olarak) pişirin. Pişirildikten sonra fırından çıkarın ve çok dikkatli bir şekilde (elinizi korumak için bir mutfak havlusu kullanın), patateslerin üst kısmını dilimleyin, ardından patatesin çoğunu çıkarın (çıkarılan patates başka bir şey için kullanılabilir - kremalı patates püresi herhangi biri?).
- Patates kabuklarını peynirle doldurun, sonra pastırma ve soğanla doldurun. Yumurtaları patateslere kırın (her yumurtayı küçük bir kaseye kırmayı daha kolay buluyorum, sonra patatese dökün - bu yumurta kabuğunu veya yumurta sarısının kırılıp kırılmadığını kontrol edebileceğiniz anlamına gelir). Bir tutam tuz ve karabiber serpin.
- Beyaz yeni ayarlanana kadar 13-16 dakika fırına geri yerleştirin. Son birkaç dakika için birkaç kez kontrol etmeniz gerekebilir. Bu kadar süre pişirmek, sarısının hala biraz kıt olmasını sağlamalıdır.
- Hemen servis yapın.
KAYNAK: Breakfast Bake Egg Recipe With Bacon and Scallions (diys.com)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder