7 Mart 2021 Pazar

Pastırma ve Soğanlı KahvaltıLık Fırında Yumurta Tarifi


Yumurta ve pastırması ile doldurulmuş çıtır pişmiş patates - lezzetli bir kahvaltı veya öğle yemeği ikramı! İş fırında patatese gelince kendini hiç rutine saplanmış buluyor musun? Hepsi oldukça lezzetli, ama zamanla biraz sıkıcı olabilirler.

Biraz farklı bir şeye ne dersin? Bu gevrek patates kabuğunu erimiş peynir, çıtır pastırma ve soğanla dolduralım. Hepsi pişmiş bir yumurta ile bitti - yumurta sarısı biraz kıtır olması için yeterince uzun süre pişirildi.

Artık pişmiş patates kullanmak mümkündür, ancak kullanırsanız, patates kabuklarını ortada ısıtmak için fırında 5-10 dakika ısıtmaya değer. Bu, yumurta akının fırına geri döndüğünde daha hızlı pişmesine yardımcı olacaktır.

Kabuktan çok fazla patates çıkarma, hala patates tadı almak istiyorsun.
Bu şekilde pişirildiğinde, yumurta, peynir ve patates birlikte pişer, tatlar karışır, bu nedenle yumurta akı daha kabarıktır (katı bir yumru olmaktan ziyade).

Ekstra lezzetli bir görünüm için, sonuna serpmek için doğranmış pastırma ve soğanlardan biraz ayırın.



İşte kahvaltıda yumurta pişirmek için ihtiyacınız olan şey:

Malzemeler

  • 3 büyük fırın patates
  • 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
  • 8 pastırma, 
  • Küçük demet yeşil soğan
  • 3 yumurta
  • Bir tutam tuz ve karabiber

Adım adım ipuçları hazırlama:

  1. Fırını önceden 400f'ye ısıtın. Patatesleri birkaç kez çatalla delin ve fırına yerleştirin. Boyunca pişene kadar 60-90 dakika (patateslerin büyüklüğüne bağlı olarak) pişirin. Pişirildikten sonra fırından çıkarın ve çok dikkatli bir şekilde (elinizi korumak için bir mutfak havlusu kullanın), patateslerin üst kısmını dilimleyin, ardından patatesin çoğunu çıkarın (çıkarılan patates başka bir şey için kullanılabilir - kremalı patates püresi herhangi biri?).
  1. Patates kabuklarını peynirle doldurun, sonra pastırma ve soğanla doldurun. Yumurtaları patateslere kırın (her yumurtayı küçük bir kaseye kırmayı daha kolay buluyorum, sonra patatese dökün - bu yumurta kabuğunu veya yumurta sarısının kırılıp kırılmadığını kontrol edebileceğiniz anlamına gelir). Bir tutam tuz ve karabiber serpin.
  1. Beyaz yeni ayarlanana kadar 13-16 dakika fırına geri yerleştirin. Son birkaç dakika için birkaç kez kontrol etmeniz gerekebilir. Bu kadar süre pişirmek, sarısının hala biraz kıt olmasını sağlamalıdır.


  1. Hemen servis yapın.


KAYNAK: Breakfast Bake Egg Recipe With Bacon and Scallions (diys.com)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...