
MALZEMELER
- Hamuru için;
- 1 yemek kaşığı kuru maya (10 gram)
- 2 su bardağı ılık su (400 ml)
- 1 yemek kaşığı toz şeker (20 gram)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz (15 gram)
- 1 su bardağı sıvı yağ (180 ml)
- 6 su bardağı un (720 gram)
- İç harcı için;
- Kaşar peyniri (200 gram)
- Bulamak için;
- 2 su bardağı susam (250 gram)
- 2 yemek kaşığı pekmez (60 gram)
- 1 çay bardağı su (90 ml)
YAPILIŞI
1- Yoğurma kabına mayayı ve ılık suyu alıp karıştırın. Maya aktifleştikten sonra içine şekeri, tuzu, sıvı yağını ve azar azar unu ilave edip yoğurmaya başlayın.

2- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olana dek yoğurduktan sonra hamuru mayalanması için üzeri kapalı şekilde dinlendirin.

3- Yaklaşık 1 saat mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra tezgaha alıp mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak bezelere ayırın.

4- Her bezeyi sırayla elinizle hafifçe bastırarak açtıktan sonra içine rendelenmiş kaşar peynirinden koyup kapatın.

5- Hazırladığınız poğaçaları bulamak için bir kaseye su ile karıştırdığınız pekmezi, diğer kaseye susamı koyup hazırlayın.

6- Her yerini önce pekmezli suya sonra susama batırarak fırın tepsisine dizin.

7- Bir bıçak yardımıyla üzerine çizikler atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika boyunca kontrollü şekilde pişirin.
8- Pişen poğaçalarınızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
9- Afiyet olsun!
KAYNAK:Su ve Maya İle Pamuk Gibi Susamlı Poğaça Tarifi - Börek ve Poğaça Tarifleri (borekpogaca.com)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder