Kızartma tabaklarının yeni favorisi olacak taze fasulye kızartması sofralarınızın yıldızı olacak. Özellikle yaz ayların taze fasulyeyi sık sık tüketiriz. Zeytinyağlısı, kıymalısı, etlisi gibi birçok çeşidi olan taze fasulyenin kızartması nasıl yapılır? Giresun mutfağına ait oldukça basit olan bu yemeğin tarifi aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 2 adet yumurta
- Sıvı yağ
- Tuz
Taze fasulye kızartması tarifi Nasıl yapılır?
- Fasulyeleri güzelce yıkayıp, ayıklayın.
- Derin bir tencerede su kaynatın ve fasulyeleri içine atıp haşlayın.
- Ardından tavayı yağlayın ve haşladığınız fasulyeleri tavaya dizin.
- Bir kapta yumurtaları kırarak çırpın.
- Tavaya dizdiğiniz fasulyelerin üzerine yumurtayı dökün.
- Tuz ve yağ ilavesinden sonra alt üst ederek her iki yönünün de kızarmasını sağlayın.
- Taze fasulye kızartmanız hazır.
- KAYNAK: https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/taze-fasulye-kizartmasi-tarifi-41566576
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder