Hyalüronik asit; özellikle kozmetik dünyasında ismini sıkça duyduğumuz sıvı formunda bir asittir. Özellikle eklem ve cilt sağlığında önemli bir role sahiptir.
Bu yüzden gerek takviye olarak gerekse yiyecek olarak mutlaka hayatımızda yer alması gerekir. Yazımızın devamında hyalüronik asit bulunan gıdaları öğrenebilir, beslenme planınıza sağlıklı dokunuşlar yapabilirsiniz.
İşte, hyalüronik asit bulunan 5 gıda…
1. Hayvansal Ürünler
Hayvanların deri ve nöral dokularında bu asit bolca bulunur. Dolayısıyla en iyi
Hyalüronik Asit kaynakları arasında hayvansal gıdalar yer alır. Tavuk, et suyu,
kırmızı et gibi gıdaları düzenli tüketerek vücudunuzda hyalüronik asit
salgılanmasını harekete geçirebilirsiniz.
2. Soya Ürünleri
Soya fasulyesi, soya sütü gibi seçenekler en iyi hyalüronik asit kaynakları
arasındadır. Cilde uygulanan soya ürünleri sayesinde ciltteki hyalüronik asit
seviyesinin arttığı birçok araştırmada gözlemlenmiştir. Bu yüzden birçok
güzellik ürününde de soya bazlı maddelerin kullanıldığı görülür. Siz de daha iyi
bir cilde sahip olmak için soya bazlı kozmetik ürünleri kullanmanın yanı sıra
beslenme planınıza soya ürünlerini dahil edebilirsiniz.
3. Meyve Çeşitleri
C vitamini ve magnezyum açısından zengin meyveler de hyalüronik asit
seviyesinin artmasına yardımcı olur. Limon, portakal, greyfurt, kivi, şeftali,
mango, ahududu, yaban mersini gibi C vitamini yönünden zengin; elma,
ananas, muz, domates, kavun, şeftali gibi magnezyum yönünden zengin gıdalar
da vücudunuzdaki hyalüronik asit düzeyini artıracaktır. Siz de bu tip gıdaları
daha sık tüketerek cildinizin gençliğini koruyabilirsiniz.
4. Sebzeler
Tıpkı meyveler gibi sebzeler de iyi birer hyalüronik asit kaynağıdır. Başta
patates ve tatlı patates olmak üzere ıspanak, Brüksel lahanası, brokoli,
kuşkonmaz, yeşil fasulye gibi magnezyum içeriği yüksek tüm sebzeleri
hyalüronik asit kaynağı olarak güvenle tüketebilirsiniz.
5. Baharatlar
Yemeklerin lezzet kahramanları baharat çeşitleri de hyalüronik asit seviyesini
yükselten en iyi yardımcılar arasındadır. Yemeklerde sıklıkla kullanılan
maydanoz, kişniş gibi baharatlar C vitamini yönünden zengin olmaları
sayesinde hyalüronik asit üretiminde de önemli bir etkiye sahiptir.
KAYNAK: https://migrostv.migros.com.tr/neler-oluyor/ipuclari/hyaluronik-asit-iceren-5-gida/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder