Sorbe; görünümüyle dondurmaya benzeyen, içeriğiyle ise dondurmadan apayrı olan bir tatlı çeşididir. Canı soğuk bir şeyler isteyen ama bir yandan da dondurma istemeyenler için ideal bir seçimdir. Taptaze meyveyle yapılması, neredeyse katkısız ve şekersiz, yağsız ve sütsüz içeriğiyle vegan beslenenler ve diyet yapanlar için kurtarıcı gibidir. Yazımızın devamında sorbe yapımında gerekli püf noktalarını derledik. Siz de bu püf noktaları ışığında kendi sorbenizi kendiniz yapabilir, lezzetli ve sağlıklı bir serinliğe kavuşabilirsiniz. İşte, detaylar…
1. Şeker Miktarını Meyve Çeşidine Göre Oranlayın
Sorbe yapımında her çeşit meyve kullanılabilir. Bu noktada dikkat edilmesi
gereken şey, her meyvenin kendine göre daha az ya da daha fazla şeker
içerdiği dolayısıyla sorbeye eklenecek şekerin de buna göre dengelenmesi
gerektiğidir. Örneğin kavun gibi daha tatlı meyvelerden yapılacak sorbeye az
şeker eklemek gerekirken limon gibi seçeneklerden yapılacak sorbeye çok
daha fazla şeker eklemek gerekir.
2. Limon Suyu Ekleyin
Leziz bir sorbe yapımı için ihtiyacınız olan malzemelerden biri de birkaç damla
limon suyudur. Eklenen limon suyu, sorbede asidite bir etki yaratır. Böylece
kullanılan meyvenin tadı ön plana çıkarak sizi daha leziz bir sorbe deneyimi
bekler.
3. Su Miktarını Doğru Belirleyin
Sorbenin lezzetini doğrudan etkileyen aşamalardan biri de eklenecek suyun
ideal miktarda ayarlanmasıdır. Su, blender'dan geçirilen meyve miktarından
fazla olmamalıdır. Örneğin, 2 kişilik sorbe için 2 bardak su yeterlidir ancak
sorbe için kullanılan meyve karpuz gibi bol su içeren meyveyse su miktarı
azaltılabilir. Bu sayede daha iyi bir kıvam ve lezzete ulaşılabilir.
4. Karıştırmayı Unutmayın
Hazırlayıp donmaya bıraktığınız sorbeyle işiniz bitti sanmayın. Dondurucudan
yarım saatte bir çıkarın ve kıvam alması için bir çatal yardımıyla karıştırıp tekrar
dondurucuya koyun. Sorbe tamamen donana kadar bu işlemi tekrarlayın.
Böylelikle sorbenin kıvam almasını sağlayacak kusursuz bir sunum elde
edebileceksiniz.
5. Aroma Vericiler Kullanabilirsiniz
Mis gibi kokan, aromatik bir lezzete sahip sorbe hazırlamak istiyorsanız
rendelenmiş limon kabuğu, portakal kabuğu gibi malzemelerden
yararlanabilirsiniz. Bu sayede çok daha nefis bir ev yapımı sorbe deneyimi
yaşayabilirsiniz.
6. Bekletmeden Servis Edin
Sorbe 1 gece kadar dondurucuda bekleyip yeterince donduktan sonra tüketime
hazır hale gelir. Servis etmek için dondurucudan çıkardıktan sonra oda ısısında
çok fazla bekletmemeye dikkat edin. Dondurma kıvamına sahip olduğu için
dondurma kaşıklarıyla şekillendirebilirsiniz. İsteğinize göre rendelenmiş
çikolata, nane yaprakları, çubuk tarçın gibi seçeneklerle sunumu daha hoş hale
getirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ev yapımı sorbe nasıl yapılır, hemen öğrenmek ve uygulamak için sayfamızı
ziyaret edebilirsiniz:
kaynak: https://migrostv.migros.com.tr/neler-oluyor/yemek/sorbe-nedir-sorbe-yapiminda-puf-noktalari-nelerdir/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder