13 Eylül 2021 Pazartesi

Kırmızı Et Saklama Yöntemleri Nelerdir?

 

Kırmızı Et Saklama Yöntemleri Nelerdir?

 

Kırmızı Et Saklama

Yöntemleri Nelerdir?



Gündelik hayatımızda oldukça fazla tükettiğimiz kırmızı etler mutfağımızın önemli bir kısmını kaplamaktadır. Pek çok yemekte kullanılan ve çeşitli pişirme yöntemlerini uygulayabildiğimiz kırmızı etler doğru saklanmadığında oldukça ciddi zehirlenmelere yol açabilmekte. Hem lezzetini kaybettirmeden hem de taze kalacak bir şekilde kırmızı et saklamak oldukça önemli. Yerken ilk günkü kadar taze hissettirecek kırmızı et saklama yöntemlerini senin için derledik. 


kirimizi-et-saklama

Püf Nokta: Kırmızı Etleri Parçalara Ayırın

Buzluktan çıkartılan ürünleri tekrardan dondurmak sağlığımıza oldukça zarar vermekte. Hem buzluktaki yerden tasarruf etmek hem de tazeliği korumak açısından etleri porsiyonlara bölmek oldukça dikkat etmen gereken bir nokta. Porsiyonlara bölerken streç film ya da buzdolabı poşetlerinden yararlanabilirsin. Bu sayede kişi sayısı oranında et çıkarabilir ve ihtiyacın olmayanları buzlukta saklamaya devam edebilirsin. 

buzlukta-et-saklamak

Saklamak için Derin Dondurucu mu Buzdolabı mı?

Kırmızı etleri kullanılacağın güne göre iki türlü de saklayabilirsin. Eğer 3-4 gün içerisinde tüketeceksen, buzdolabında ortalama -2 santigrat derecede saklaman uygun olacaktır. Eğer yakın zamanda kırmızı et kullanarak bir yemek yapma planın yok ise derin dondurucuda saklaman oldukça uygun olacaktır. Yaklaşık 5 ay kadar muhafaza edebileceğin etleri, ihtiyacın olduğunda buzluktan çıkarıp kullanabilirsin. Ancak dondurucudan çıkardığın etleri sağlığın için bir daha geri koymamaya özen göstermelisin. 

eti-cozdurmek-buzluktan

Kırmızı Etleri Çözdürürken Nelere Dikkat Etmeli?

Kırmızı et çözdürürken yapılan en büyük hatalardan biri yanlış sıcaklık ayarlamalarıdır. Kırmızı etler ilk önce buzluktan buzluğa alınmalı ve sonrasında oda sıcaklığında bekletilmelidir. Tazeliğini ilk günkü gibi koruması açısından mikrodalgada çözmeyi acele haller dışında önermiyoruz. 

pismis-et-saklamak

Pişen Kırmızı Etleri Saklama Yöntemi

Pişirdiğin kırmızı etleri çeşitli kaplara koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsin. 2-3 günü aşan sürelerde pişmiş kırmızı eti tüketmemeye özen göstermelisin. Koyduğun kapların hava almamasına ekstra özen gösterirsen yaptığın yemeğin tazeliğini koruman çok daha mümkün olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...