15 Eylül 2021 Çarşamba

Taklit Tarif: Ikea İsveç Köfte

Taklit Tarif: Ikea İsveç Köfte

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

Taklit Tarif: Ikea İsveç Köfte


www.ehow.com/13726804/copycat-recipe-ikea-swedish-meatballs adresinden Ikea İsveç Köfte tarifi.

Ev tasarımını ve lezzetli yemekleri seviyorsanız, Ikea'da saatlerce kaybolma ihtimaliniz yüksek (Tek olmadığımızı biliyoruz!) Buna kesinlikle değer - özellikle de günü Ikea'nın dünyaca ünlü İsveç köftesini sipariş ederek bitirirseniz. Neyse ki, bu popüler yemeğin tadını çıkarmak için her zaman Ikea'ya gitmeniz ve çarşafların arasında kaybolmanız gerekmiyor. İşte evde nasıl yapılır.



Ikea İsveç Köfte

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • 1 kilo yağsız dana kıyma

  • 1 kilo domuz eti

  • 2 kilo patates, soyulmuş ve küp doğranmış

  • 1/4 su bardağı soğan, doğranmış

  • 2 yemek kaşığı krema veya süt

  • 1 yumurta

  • 2 ve 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, ayrılmış

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş beyaz veya karabiber

  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

  • 1/4 çay kaşığı yenibahar

  • 1/2 su bardağı çok amaçlı un

  • Taze maydanoz, doğranmış (isteğe bağlı)

  • Pişmiş yeşil fasulye (isteğe bağlı)

  • İsveç kirazı reçeli (isteğe bağlı)

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

Orijinal tarif beyaz biber kullanır. Ancak sadece karabiberiniz varsa, kullanmaktan çekinmeyin.

Aşama 1

Büyük bir tencereye soğuk su doldurun ve patatesleri ekleyin. Patateslerin tamamen kaplandığından emin olun. Kaynatın, ardından 10 ila 15 dakika veya çatal yumuşayana kadar pişirin.

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

Adım 2

Patatesleri süzün ve büyük bir kaseye aktarın. Büyük bir çatal veya patates ezici ile ezin. Alternatif olarak, patatesleri biraz soğumaya bırakabilir ve pürüzsüz olana kadar bir mutfak robotunda karıştırabilirsiniz.

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

Aşama 3

Küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını orta ateşte eritin. Soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5 ila 7 dakika pişirin.

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

4. Adım

Büyük bir kapta sığır eti, domuz eti, yumurta, krema, pişmiş soğan, baharat ve 3/4 fincan patates püresini birleştirin. Kalan patatesleri bir kenara koyun.

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

Adım 5

Köfte malzemelerini iyice birleşene kadar karıştırın.

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

6. Adım

Karışımı golf topları büyüklüğünde küçük küreler haline getirin.

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

7. Adım

Her bir köfteyi tamamen kaplanana kadar un içinde yavaşça yuvarlayın.

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

8. Adım

Orta-yüksek ateşte büyük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını ısıtın. Köfteleri ekleyin ve 15 ila 20 dakika veya her tarafı koyu kahverengi olana kadar pişirin. Eşit pişmesini sağlamak için köfteleri birkaç dakikada bir çevirin.

Tavanızın boyutuna bağlı olarak, gruplar halinde çalışmanız gerekebilir. Pişen köfteleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Kalan köfteleri gerektiği kadar tereyağı ekleyerek pişirin.

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

Köfteler pişerken kalan patates püresini damak zevkinize göre hazırlayın. İstediğiniz kıvama gelene kadar yoğun krema (veya süt) ile karıştırın. Tuz, karabiber, frenk soğanı veya en sevdiğiniz baharatları ekleyin.

Krema sosu

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • 1 su bardağı et suyu (veya tercih edilen et suyu)

  • 1/2 bardak ağır krema

  • 2 çay kaşığı soya sosu

  • 1 çay kaşığı tuz (normal soya sosu kullanıyorsanız isteğe bağlı)

  • 1/2 çay kaşığı beyaz veya karabiber

  • 2 yemek kaşığı çok amaçlı un

  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

Aşama 1

Kalan et parçalarını tavadan çıkarın. Silmeden orta ateşe alıp 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. 2 yemek kaşığı un ekleyin. Çözünmek için çırpın ve 1 ila 2 dakika pişirin.

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

Adım 2

Et suyu, krema ve baharatları ekleyin. Çırpın ve kalın olana kadar pişirin, yaklaşık 5 ila 7 dakika. Sosun kaynamadığından emin olun.

Resim Kredisi: Kirsten Nunez

Birkaç köfteyi bir tabağa koyun ve sosla doldurun. Orijinal yemek gibi bir kepçe patates püresi ve yeşil fasulye ile servis yapın. Dilediğiniz sebzelerle de afiyetle yiyebilirsiniz.

Dilerseniz taze veya kuru maydanozla süsleyin. Elinizde olacak kadar şanslıysanız, bir kaşık yaban mersini reçeli ekleyin. Eğlence!

Resim Kredisi: Kirsten Nunez
Taklit Tarif: Ikea İsveç Köfte
Taklit Tarif: Ikea İsveç Köfte
DEVAMINI OKU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...