
Hollandaise Sos
Hollandez sos, klasik Fransız mutfağına ait, temel emülsiyon soslardan. Adı Hollanda'yla anılsa da kökeni Fransız mutfak sanatının temel taşlarına dayanıyor. “Béarnaise”, “beurre blanc” ve “velouté” gibi sosların atası sayılır.
Fransız mutfağına damga vurmuş beş temel sostan biridir o desek yanılmayız kısaca. Sarı sos olarak da bilinir. Hollandaise Sauce (Hollandez Sos), "a la minute" olarak hazırlanması dışında pek çok balık, sebze ve kahvaltılık tarifiyle uyum içindedir.
Eggs Benedict, somon ve kuşkonmaz en sevdikleridir.
Hollandaise Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta sarısı
- 200 gram tereyağ (eritilmiş)
- Tuz, karabiber
- Yarım limon suyu
Hollandaise Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip dinlendiriyoruz, yumurta sarılarını ısıya dayanıklı bir kabın içine alıyoruz.
- Benmari usulü pişiyoruz, sürekli karıştırarak yoğunlaşmaya başlayınca tereyağını ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
- Yarım limon sıkıyoruz, tuz ve karabiber ekleyip servis kabına alıyoruz, afiyet olsun ✨
Hollandaise Sos Tarifi Fotoğraflı Yapılışı







Hiç yorum yok:
Yorum Gönder