TAVUKTAN ZEHİRLENMEK KADER DEĞÍL!
1 - TAVUK YIKANMAZ !
Yıkadığınızda bakteriler (Salmonella) lavabo çevresindeki her yere saçılır. Bakteriyi ısı öldürür, su değil.

2 - TEZGAHTA BUZ ÇÖZDÜRMEYİN!
Oda sıcaklığı bakterilerin en sevdiği ortamdır. Çözdürmek istediğiniz tavuğunuzu, bir gece önceden buzdolabında çözdürün.

3 - ÇAPRAZ BULAŞMAYA DİKKAT!
Tavuk doğradığınız tahta ve bıçakla başka bir şey doğramayın. Çok iyi dezenfekte ettiğinizden emin olun. Yoksa pişmemiş bakteriyi mideye indirebilirsiniz!

4 - AZ Pişmiş TAVUK OLMAZ!
Kırmızı etin aksine, tavuğun içi tam pişmelidir. Güvenli sıcaklık 72-75°C dir.

5 - SOĞUK ZİNCİRİ KORUYUN!
6 - MATEMATİK TUTMUYORSA YEME!
Çiğ tavuğun kilosu belliyken, ekmek arası tavuk bundan daha ucuza satılamaz. Fiyat; kalitenin en büyük sinyalidir.
7 - SOS İLE KAMUFLAJ TUZAĞI
Aşırı baharat ve yoğun sos, bozuk etin kokusunu ve tadını gizlemek için kullanılır.
Etin kokusunu alamıyorsanız, dikkatli olun!

8 - TEZGAHTA BEKLEYEN TEHLİKE
Güneşte ısınan mayonez ve soslar bakteri yuvasıdır. Ayrıca döner tezgahında sirkülasyon yoksa ve et uzun süre ateşte bekleyip kurumuşsa, bakteri üretimi başlamış olabilir.
9 - TEKRAR ISITMAYIN VE ODA SICAKLIĞINDA UZUN SÜRE BEKLETMEYİN
Tavuk oda sıcaklığında uzun süre beklerse Bacillus ve Salmonella gibi bakteriler hızlı çoğalır.

SAĞLIĞIMIZ ŞANS İŞİ DEĞİL!




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder