Obama'nın Ayasofya'yı ziyaretinde okşadığı Gli isimli sevimli kedi bir anda ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Şaşı kedi Gli, doğma büyüme Ayasofyalı. 2004’te, müzenin çıkış kapısındaki görevli kulübesinin altında doğdu. Annesi ve hatta anneannesi de burada doğmuş, yaşamış. Kendisi müzenin 6 kedisinden biri, en kıdemlisi.
KREMALI SEBZE ÇORBASI Malzemeler : 1 patates, 1 soğan, 1 havuç, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı krema (şu küçük kutularda olandan) 5 su bardağı tavuk suyu ( yoksa tavuk bulyon) değirmenden çekilmiş karabiber, 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz
Yapılışı: Öncelikle patates, soğan, ve havucun kabuklarını soyup güzelce yıkayalım. İri parçalar halinde doğrayalım. Tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağını alıp ısıtalım. Doğradığımız sebzeleri içine atıp soteleyelim. İyice kokuları çıkana kadar kavuralım. Daha sonra üzerine 3 su bardağı tavuk suyunu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte kaynatalım. İyice yumuşayan sebzeleri blendırdan geçirelim. Ayrı bir sos tenceresine 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve tereyağını alıp ısıtalım. İçine unu ekleyip unun kokusu çıkıp, hafif rengi değişene kadar kavuralım. Üzerine 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu ekleyip hemen çırpalım. Hafif kıvam alınca diğer tencereye ekleyip kaynatalım. Kremayı da ekleyelim. Çorbanın kıvamını kaynadıktan sonra ayarlayabilirsiniz. Suyu az gelirse ( kıvamı koyu olmuşsa ) biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz. Kıvamını ayarladığımız çorbamızın tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım. Ocağın alını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım. Afiyetler Olsun...
Malzemeler: Hamuru için: 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 4 çorba kaşığı toz şeker, 2 yumurta, 8-9 çorba kaşığı elenmiş un, yarım pkt Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu, (2 çay kaşığı) 1 pkt vanilya, Elmalı Harcı için: 4 adet orta boy elma, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 3 çorba kaşığı kuş üzümü, Üzerine: Pudra şekeri
Yapılışı:
Öncelikle hamuru için bir kaseye, yağı, şekeri, yumurtaları alıp çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra 1/4 (dörtte birini) ayıralım. Diğer kalan hamuru tezgaha hafif un serpip merdane yardımıyla tart kalıbımız ölçüsünde açalım. Tart kalıbımızı ister yağlayalım isterseniz de (benim gibi) yağlı kağıt serelim. Açtığımız hamuru kalıba güzelce içine yerleştirelim. Kenarlarını elimizle düzeltelim. Elmaların kabuklarını soyup küçük küçük küpler şeklinde doğrayalım. Geniş bir kaba alıp üzerine tarçın, şeker ve kuş üzümü ekleyip kaşık ile karıştıralım. Tart kalıbımızdaki hamurumuzun üzerine elmalı harcımızı dökelim. Kalan hamuru da tezgaha hafif un serpip merdaneyle açalım. Keskin bir bıçak yardımı ile şerit şerit keselim. Elmaların üzerine kafes şeklinde yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 'C lik fırında yaklaşık 25 dk. üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyip servis edelim. Afiyet Olsun... Kaynak : fatosca tadlar
Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!
Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...