KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
- 1 adet
bayat ekmek (yatay olarak iki eşit parçaya bölünmü
- 4 adet
orta boy domates - 2 yemek kaşığı
domates salçası - 2 silme tatlı kaşığı
fesleğen - 1 çay kaşığı
kekik - 2 çay kaşığı
tuz - 1 yemek kaşığı
tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
Ekmek sosu için:
- 100 gram
mozzarella peyniri - 100 gram
sucuk - 100 gram
salam - 100 gram
jambon - 100 gram
rendelenmiş kaşar peyniri - 100 gram
beyaz peynir - 2 yemek kaşığı
doğranmış siyah zeytin
Pizza üstü için:
Püf Noktası
Pizzamız sarı buğday ekmeğiyle çok daha lezzetli oluyor.Pizzayı dilediğiniz malzemeleri ekleyerek daha de zenginleştirebilir, malzeme listesinde yer alan ürünleri arzu ettiğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Yeşil çarliston biber de pizzaya çok yakışıyor.
Nasıl Yapılır?
- Pizza sosunu hazırlamak için; kabuklarını soyduğunuz domatesleri iri küpler halinde doğrayın.
- Domates salçası, kekik, fesleğen ve tuz ilave ettiğiniz domates küplerini mutfak robotunda püre haline getirin.
- Hazırladığınız sosu, yatay olarak kestiğimiz ekmeklerin üzerine sürün. Kenarlarına da biraz oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı dokundurmayı unutmayın.
- Sırayı bozmayacak şekilde; mozzarella peyniri, sucuk, salam, jambon dilimleri, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış siyah zeytini ekmek dilimleri üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürün ve üstündeki kaşar peyniri kızarmaya başlayana kadar (hafif renk değiştirecek) pişirin.
- Daha sonra dışarı çekip üzerine ufaladığınız beyaz peyniri serpiştirin ve tekrar fırına sürün. Beyaz peynir eridiğinde pizzanız olmuş demektir.
- Bayat ekmek dilimlerini değerlendirerek hazırladığınız ekmek pizzaları, sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
kaynak: https://yemek.com/tarif/ekmek-pizza/
egerrr bundan bana yapmaaaaa.....
YanıtlaSilYaparım kiiii
Sil