Domates Sosu
Klasik domates sos, 5 ana sosun en popüler olanıdır ve adından da anlaşılacağı üzere domates temellidir. İyi bir domates sos tarifi nasıl yapılır?
Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet havuç
- 6 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam şeker kullanılarak hazırlanan domates sosu kırmızı renklidir.
Hazırlanışı
- Kuru soğan ve kereviz sapı ince ince doğranır.
- Havuç rendelenir ve bu malzemeler yağda kavrulur.
- Daha sonra üzerlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domates eklenir.
- Tuz, şeker ve karabiber eklenerek yaklaşık 2 saat ağzı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.
Püf Noktaları
Yemek sos isimleri arasında en popüleri olan domates sosu yaparken suyunun tamamen çekilmiş olması gerekir.
Kullanıldığı Yemekler
Domates sosu et, tavuk, balık ve sebze yemeklerinde kullanılır. Makarna ve pizza gibi yemekleri lezzetlendirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder