Küre Ersizlerdere / KASTAMONU
Ecevit Çorbası
Ecevit Çorbası
Malzemeler
• 1 su bardağı haşlanmış pirinç
• 1 yemek kaşığı tereyağı ...
• 1 yemek kaşığı margarin
• 5 su bardağı su
• 1 çay bardağı et suyu
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Yeterince tuz
Terbiyesi için:
• 4 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yumurta
Sosu için
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı
1) Margarin ve tereyağı tencereye koyulur ve eritilir.
2) Eriyen yağın üzerine kuru nane ve tuz eklenir, suyu da ilave edilip kaynamaya bırakılır.
3) Başka bir kapta dört yemek kaşığı un, yoğurt, yumurta, güzelce karıştırılır, çorbanın terbiyesi hazırlanır.
4) Terbiyenin kesilmemesi için kaynayan sudan biraz alınır ve terbiye ılıtılır, ılıtılan terbiye kaynayan suyun içine karıştırılarak ilave edilir.
5) Tekrar kaynayınca haşlanmış pirinç eklenir.
6) Bir tavada bir yemek kaşığı yağ eritilir, içine pul biber eklenerek sosu hazırlanır.
7) Bir servis tabağına alınan çorbanın üzerine sosu eklenerek servis yapılır.