TEPİK TURŞUSU Bir-iki avuç biberi turşu olarak değerlendirmenin herhalde en pratik yöntemi ;
Biberleri yıkadım, saplarını kısalttım,
bir-iki yerinden deldim ve yarım litrelik pet şişelere doldurdum. Dolması da şart değil, ne kadar varsa. Aralarına birkaç diş sarımsak kattım.Her şişeye 1 tatlı kaşığı kaya tuzu, 1 çay bardağı sirke, 1 çorba kaşığı sıvı yağkoydum ve sıkıca kapağını kapattım.Bu konan sıvılar şişeyi tepesine kadar doldurmuyor ama bu turşunun özelliği tam da burada. Mutfağın bir kenarına yere yatırarak koydum. Gelip geçtikçeayağımla tepip şişenin dönmesini sağladım. Teptikçe şişedeki az sıvı bütün biberlere etki ettive kısa zamanda sarardılar yani turşu oldular.
Misafir gelince, kısır veya mercimek köftesinin yanında iyi gider.
Genelkurmay Başkanlığı, uzun yıllar önce fotoğraflanan, Atatürk’ün Anıtkabir’deki mozolesinin tam altında bulunan mezarına ait yeni görüntüler paylaştı.
Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!
Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...