12 Eylül 2018 Çarşamba

İBB geri dönüşüm projesinin fiyatlarını açıkladı: 43 kutu içecek atana vapur bedava


11 Eylül 2018 Salı

Gerçek Hayat Hikayesi...

Gerçek Hayat Hikayesi...
.........................
Dedesi,
Bağdat kadısı,
babası,
padişah tarafından atanan Heyet-i Ayan azası’ydı.
Çamlıca’da, uşaklı bahçıvanlı,
muhteşem bi köşkte yaşayan,
oturmasını kalkmasını,
ecnebi lisanları bilen,
yakışıklı bi delikanlıydı.

9 Eylül 2018 Pazar

Kolay El Açması Börek Tarifi

Malzemeler: 

Yarım su bardağı yoğurt 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
Yarım su bardağı süt 
Yarım su bardağı su 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
4-5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz 


İçi İçin: 

2 bağ doğranmış pazı 
1 büyük doğranmış kuru soğan 



Kolay El Açması Börek Nasıl Yapılır?

Hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. (malzemelere göre un miktarı değişkenlik gösterir lütfen un miktarını kontrollü koyun. Hamur elinizden ayrılınca un koymayı bırakın.) Hamuru 5-6 bezeye ayırın ve üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. İç malzemesi İçin soğanı kavurun. Doğradığınız pazıyı ekleyip soluk olana kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin soğuk olması İçin kenara alın. Her bir bezeyi unlanmış tezgahta açabildiğiniz kadar yuvarlak şekilde incecik açın ve 4 eşit üçgene bölün. Hafifçe fırça ile yağ sürün. Geniş kenarlarına harçtan paylaştırın ve rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. El açması börekler hazır, afiyet olsun

 
Kaynak: tariflimutfak.blogspot.com

Vegan, Lacto, Lacto-ovo, Ovo Vejetaryenler

Vegan, Lacto, Lacto-ovo, Ovo Vejetaryenler


"Vejetaryen" kelimesinin kökeni latince “vegetus”tan gelir. Zannedildiği gibi “vegetable”: sebze kelimesinden türememiştir. Vegetus; canlı, sağlıklı, hayat dolu anlamındadır. 1842’de oluşturulan tanımda; et, balık ve kümes hayvanlarının tüketilmediği, süt ürünleri ve yumurtanın ise tercihe bağlı olarak tüketildiği beslenme tarzına vejetaryen beslenme denilmiştir. (Encyclopedia Brittannica)

Vegan ve Vejetaryen Arasındaki Farklar Neler?


Vegan ve Vejetaryen Arasındaki Farklar Neler?

Başkasının yaptığı bir eylemi tartışmayı severiz ya insanlık olarak, işte veganlık ve vejetaryenlik bu tartışmaların vazgeçilmez iki grubudur. Aslında aynı cephede olması gereken vegan ve vejetaryen de zaman zaman aralarındaki farklar nedeniyle tartışmalara dahil olur.


5 Eylül 2018 Çarşamba

Doğaya değer vermek...


Doğaya değer vermek... 
Avustralya'da şehir atıkları denize gitmesin diye su kanallarına konulan file... Basit ama etkili bir yöntem...



4 Eylül 2018 Salı

KAVURMALI PİDE

Malzemeler:

2,5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kulak memesi kıvamına gelene kadar un
1 yumurta akı (sarısı üzerine)


İç malzemesi: 

Kavurma
1 adet kuru soğan


Yapılışı: 

Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Mayalanması için bir saat bekleyelim. mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım. Bir bezeyi merdaneyle oval şekilde açalım. İçerisine iç malzemesini koyup pide şeklinde kapatalım.180 derecelik fırında pişirip piştikten sonra üzerine margarin sürelim .

mutfakgulu.blogspot.com



3 Eylül 2018 Pazartesi

Adidas’ın okyanuslardaki plastik kirliliği ile mücadelesi: Atık plastikten ürettiği ayakkabılardan 1 milyon çift satıldı!


Adidas’ın okyanuslardaki plastik kirliliği ile mücadelesi: Atık plastikten ürettiği ayakkabılardan 1 milyon çift satıldı!



Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

 Malzemeler

*4 çay bardağı ılık su 
*Bir yemek kaşığı şeker 
*Bir buçuk çay kaşığı tuz 
*2 tatlı kaşığı kuru maya 
*Beş buçuk ve 6 su bardak aralığında un 
*Kızartmak için  bol sıvı yağ 



Püf Noktaları: Yağ çekmeyen mayalı pişi tarifi nefis kahvaltı seçenekleri arasında yer alır. Pişi hamuru yoğrulduktan maya tutması için mutlaka bekletilmelidir. Pişi hamurlarının iyice kızarması için sıvı yağ kızgın duruma getirilmelidir. Yağ içine hamurlar  ikişerli ve üçerli eklenerek kızartılmalıdır. Hamurların hepsi birden yağ içine aktarılır ise hamurlar birbirine yapışabilir. Hamur yağdan alındıktan sonra yağının çekmesi için temiz kuru peçete üzerine konularak yağı çektirilmelidir.

Kaynak: https://tariflimutfak.blogspot.com

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...